Musical Petticoat: de zangcoach in beeld

Spijkenisse – Op 2 en 3 juni voert MusicAll Spijkenisse de musical Petticoat op in Theater De Stoep.

De repetities zijn inmiddels al enige tijd bezig. Zangcoach en repetitor Willemijn van Helden legt er zoals ze zelf zegt de zweep over. ‘Ik ben best veeleisend’, geeft Willemijn aan. ‘Maar dat komt omdat ik er naar streef de deelnemers naar een hoger niveau te trekken. Een niveau dat de muziekschool overstijgt, niet alleen muzikaal maar ook artistiek.

Petticoat is best een lastige musical want er is heel veel materiaal. ‘Dat vraagt veel van de deelnemers, maar deze groep kan mijn harde hand wel aan.’ Volgens Willemijn is het belangrijk dat de verhaallijn blijft kloppen. ‘Dat houdt in dat ze grote stappen moeten maken en veel tijd kwijt zijn aan het instuderen van de muziek, om zo snel mogelijk de verhaallijn te kunnen (door)spelen..

Als je werkt met professionals kun je eisen stellen aan de personen, bij amateurgezelschappen moet je kijken naar de mogelijkheden die de leden bieden. ‘Dat vind ik het leuke van dit project’, zegt Willemijn. ‘Je maakt gebruik van de eigen kwaliteiten van de koorleden en helpt ze het beste uit hunzelf naar boven te halen. Dat maakt amateurvoorstelling vaak beter dan je zou verwachten; ze zijn toegespitst op wat de mensen kunnen en laten mensen hun kracht tonen.’

Bron: Groot Nissewaard