MusicAll Spijkenisse zet een musical van hoog niveau neer

Spijkenisse – Het is eind jaren 50 als Pattie Jagersma besluit haar droom na te jagen en vanuit Winschoten naar Amsterdam vertrekt. Als daar haar koffer wordt gestolen op het moment dat ze een jongen helpt die in elkaar wordt geslagen, krijgt haar leven een hele andere wending.

Het naive meisje van het platteland maakt kennis met de wereld van het geld en valt voor de charmes van een jongen die haar laat vallen als ze zwanger blijkt te zijn. Hierdoor lijkt een einde te komen aan haar zangcarrière die net begonnen is.

MusicAll Spijkenisse bracht afgelopen vrijdag en zaterdag de musical Petticoat op de planken in Theater de Stoep. Ze namen de bezoekers mee terug naar de jaren ’50/’60 en brachten de verschillen tussen stad en platteland, arm en rijk duidelijk naar voren zonder belerend te zijn. Naast verdieping was er ook humor, vooral bij Wilma’s nummer ‘Tante Sjaan wil een Indiaan’, het heupflesje van moeder Van Rooden en welke man zegt nu tegen een zwangere vrouw die zich zorgen maakt over haar aantrekkingskracht ‘Hoe dikker het varken, hoe blijer de boer.’

De verwachtingen voor de volgende productie zijn hoog gespannen. Menig professioneel gezelschap haalt namelijk nog niet het niveau dat deze amateurs neer wisten te zetten.

bron: Groot Nissewaard