All Shook Up: het ensemble

Spijkenisse – Op 15 en 16 juni brengt Musicall Spijkenisse haar derde musical: All Shook Up.

Dit is een musical voor jong en oud. Naast het komische verhaal dat deze musical brengt, zit hij ook vol met de grootste hits van Elvis Presley. Uiteraard in een aangepast jasje.

Ensemble
Naast de hoofdpersonen in het verhaal is er ook een ensemble dat een belangrijke rol heeft. De ensembleleden vormen de inwoners van het stadje dat door Chad wakker geschud wordt. Sanne, Mirella en Merel zijn drie ensembleleden die dit jaar een grote uitdaging hadden. Ze moesten niet alleen zingen, maar ook dansen. Sanne: ‘We hebben er maar liefst elf! met zang en je moet dan echt op alles letten. ‘ ‘De moeilijkheid hangt samen met de tekst’, vult Mirella aan. ‘Je moet de mimiek van de zang overbrengen in je dans.’ Sanne doet vanaf het begin mee met de musicalgroep. ‘Het is leuk om te doen en ik kom er speciaal voor naar Spijkenisse. Als ik niet mee kan doen, mis ik het.’ Mirella heeft meegespeeld in de producties van het Centrum voor de Kunsten, maar heeft daarnaast ook tien jaar een eigen groep gehad. ‘Ik had zin om weer een keer mee te doen met deze groep.’

Hoge noten
Voor Merel is het een uitlaatklep. ‘Ik vind zingen en dansen leuk en heb er wel aan gedacht om het beroepsmatig te gaan doen, maar eigenlijk is het gewoon een leuke hobby.’ Ook Merel is bij het Centrum voor de Kunsten begonnen. Voor haar vormen sommige dansen een enorme uitdaging. ‘Ik zing hoge noten en dan moet ik ook nog allerlei bewegingen doen. Bij sommige dansen is het wat minder van belang, maar het is een uitdaging om alles goed te laten gaan.’ Volgens de dames is het allemaal goed vol te houden, ook al beschik je niet over een uitmuntende conditie.

Bron: https://www.grootnissewaard.nl/nieuws/actueel/82162/all-shook-up-het-ensemble-

Foto: René Bakker – www.Foto-OK.nl