Geslaagd 48-uurs Theaterfestival ZoBlits

Spijkenisse – Afgelopen vrijdag kwamen rond het middaguur in het Centrum van de Kunsten drie teams bijeen om het tegen elkaar op te nemen in het ZoBlits 48-uurs Theaterfestival.

ZoBlits is een nieuw cultureel platform voor en door inwoners uit Nissewaard. De drie deelnemende teams waren Nog Onbekend, The unSTOEPables en Keuzestress. Vrijdag werd er geloot om de volgorde van spelen. Daarna werden de twee opdrachten, thema ‘vrije tijd’ en het voorwerp ‘visitekaartje’, bekend gemaakt. Beide dienden door alle teams in de stukken, die 20 minuten mochten duren, verwerkt te worden. Vervolgens werd geloot om twee specifieke opdrachten die per team verschilden: Het genre en een extra opdracht. De teams gingen voortvarend aan de slag en werkten tot laat in de avond door.

De volgende dag  werd alweer vroeg verder gewerkt aan de theaterstukken. In de middag had iedere groep een uur professionele ondersteuning vanuit CVDKS. In de avond werd verder gerepeteerd. Op zondag diende voor 12.00 uur het script ingestuurd te worden en brachten de groepen vanaf 15.00 uur in de kleine zaal van Theater de Stoep hun zelfgemaakte stukken ten tonele.

De driekoppige jury bestaande uit Jan Hoogendoorn, Iris Buter en Rosan van der Zee koos uiteindelijk ‘Nog Onbekend’ tot winnaar. De publieksprijs ging naar ‘Keuzestress’. Organisator en initiator van het 48-uurs Theaterfestival was David Speters

Bron: Groot Nissewaard
Foto’s: Foto-OK.nl