Theaterfestival ZoBlits groot succes

Spijkenisse – Het 48-uurs theaterfestival van cultuurpla4orm ZoBlits, dat afgelopen weekend in Theater de Stoep werd gehouden, was een groot succes.

Dit lokale festival vond voor de tweede keer plaats in Centrum voor de Kunsten Spijkenisse (CVDKS) en Theater De Stoep. Acteurs en actrices van Nissewaardse theatergroepen ‘De Dolle Spijker’, ‘TIOS’ en ‘Stichting MusicALL Spijkenisse’ stonden daarbij in de spotlights.

Opdracht en coaching
Op vrijdag kwamen teamcaptains van vier teams bijeen in het CVDKS. Daar kregen ze een aantal uitdagingen en thema’s mee, waarna ze met hun teams binnen 48 uur een theatervoorstelling moesten maken. Elk team kreeg daarbij op zaterdag coaching van professioneel schrijfster, theatermaker en -docent Renske van den Broek.

Voorstellingen en jurering
Op zondag leverden de teams een script en brachten zij hun voorstellingen over het voetlicht van Theater de Stoep. Een vakjury (Heleen van Wiechen, Lenneke Mietes en Jan Frans Sinke) bekroonde het oorlogsdrama ‘Vurige liefde’ van team ‘The Entertainers’ met de juryprijs. ‘De bende van ellende’ won in het genre spionage de publieksprijs met ‘Club Boussoule’.

Bron: https://www.grootnissewaard.nl/nieuws/algemeen/116330/theaterfestival-zoblits-groot-succes-