Musical Autumn Nights brengt mooiste musicalhits

Spijkenisse – Op 22 September kunt u in Theater de Stoep genieten van Musical Autumn Nights, een unieke productie die in slechts zes theaters in Nederland is te zien.

De line up, die per voorstelling wisselt, bestaat uit zes solisten. In Spijkenisse brengen Esmée Dekker (Evita & Rocky Horror Show), Tessa Sunniva van Tol (Anastasia & Tarzan), Jolijn Henneman (Mamma Mia! & Grease), Linda Verstraten (Titanic & Kinky Boots), Elindo Avastia (Frozen & Mamma Mia!) Yoran de Bont (Evita & My Fair Lady) de beste en mooiste musicalnummers uit hun eigen carrière ten gehore afwisselend met beroemde klassiekers en nieuwe musicalhits. Ze worden begeleid door een live band.

Het unieke van de voorstelling is niet alleen de wisselende line-up van de artiesten, maar ook kent iedere voorstelling een onderdeel waarin een lokale groep aandacht krijgt. In Theater de Stoep is dat MusicAll Spijkenisse, de inmiddels bekende musicalgroep die al diverse musicals op het podium heeft gebracht, waaronder kortgeleden Shrek. Voor deze voorstelling verzorgt Laurens Sanders de arrangementen.

Producent van de show is Nathan Markuszower, die met zijn 21 jaar de jongste producent van Nederland is. De tournee is zo gepland dat hij hem precies plaats kan laten vinden in de vakantieperiode van zijn studie in Israël. ‘De vakanties zijn hier iets later. In oktober begin ik aan mijn derde jaar.’ Nathan is altijd al gek geweest van musicals. Vanaf jonge leeftijd ging ik naar het theater en kreeg echt een liefde voor dit genre. Het was leuk om naar te kijken.’ Zelf had Nathan niet de ambitie om op het podium te staan. Na op jonge leeftijd diverse musicallessen gevolgd te hebben, ontdekte hij dat dat niet voor hem was weggelegd. ‘De choreografe schoof me ook steeds naar achteren, en terecht ook ;).

Toen vorig jaar tijdens de coronapandemie bleek dat er toch weer iets mogelijk was, besloot Nathan op snel iets op poten te zetten. Dat werd het Musical Summer Concert Nu volgt er dus een tournee. Je moet het zien als een kleine start van het musicalseizoen in het betreffende theater. Naast persoonlijke verhalen en anekdotes, brengen de artiesten bekende nummers uit hun eigen carrière. De grootste hits uit onder andere The Phantom of the Opera, Les Misérables, Wicked, Aida, The Greatest Showman, Aladdin, The Lion King en Hamilton komen voorbij. Ook het Nederlandse repertoire uit o.a. Soldaat van Oranje, Joe en Petticoat zal de revue passeren. Uiteraard mogen swingende jukebox-musicals als TINA, Mamma Mia! en Jersey Boys niet ontbreken. Ook MusicAll Spijkenisse krijgt een blokje om eigen nummers te brengen. Hierdoor is echt iedere voorstelling anders, waar je hem ook bekijkt.’ Voor Nathan was het best een uitdaging om vanuit het buitenland de productie te doen. ‘Gelukkig was er met De Stoep een goed contact en ben ik tevreden over hoe de zaken in Spijkenisse geregeld zijn.’

Wil je ook genieten van een fantastische avond met de mooiste musical hits, bestel dan snel je kaarten via www.theaterdestoep.nl

Bron: Groot Nissewaard Week 32 2022
Foto’s: PR Musical Autumn Night