Impotent Talent winnaar 48-uurs Theaterfestival

Spijkenisse – Het 48-uurs theaterfestival, dat afgelopen weekend werd gehouden, was een groot succes! ‘Impotent Talent (MusicAll Spijkenisse)’ uit Spijkenisse won daarbij de publieks-en juryprijs én de wisselbeker. Andere deelnemende groepen waren ‘De bende van Ellende (MusicAll Spijkenisse)’ en ‘Toneelgroep Leonardus’.

Vrijdag kwamen de captains van drie teams om 12.00 uur bijeen in het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse. Ze kregen uitdagingen mee zoals een thema, een voorwerp en een eigen genre. Zaterdag kregen de teams vervolgens anderhalf uur professionele ondersteuning van theatermaker, -schrijver en -docent Heleen van Wiechen. Ergens tussendoor moesten ook de stukken nog ingestudeerd worden! Op zondag leverden de groepen hun complete script in en brachten zij hun drie kakelverse voorstellingen over het voetlicht in Theater De Stoep. De vakjury bestond uit Herman de Smit, Isabel Buceta en Rosan van der Zee.

Dit theaterfestival komt uit de koker van cultuurplatform ZoBlits, bedenkers en uitvoerders va no.a. de QR-op-uit route Nissewaard, ambachtsmarkt Zuidland, Nissewaard fotowedstrijd en-expositie én van het (nu al) onvergetelijke metrozuilen-project aan de Heemraadlaan. Het platform bestaat uit vrijwilligers en wordt ondersteund door het team combinatiefunctionarissen van de gemeente Nissewaard en de cultuuraanjager van het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse.

Bron: Groot Nissewaard
Foto’s: Hennie Kleijwegt