Bestuur

Bestuur

Voorzitter

Mijn naam is Peter de Rijke en ik ben de voorzitter van Stichting MusicAll Spijkenisse.

Toen mijn dochter en haar goede musical vriend, Laurens Sanders, na de uitvoering van Aida, wat tevens de laatste musical onder de vlag van Centrum van de Kunst te Spijkenisse in 2015 zou zijn, het idee hadden om een eigen musicalstichting te beginnen wisten we nog niet wat hier allemaal bij kwam kijken.

Naarmate zij verder in dit proces kwamen en al heel veel geregeld hadden, bijvoorbeeld het theater De stoep, het orkest, de leden, oefenruimtes en wat er verder nog bij komt kijken, moest er uiteraard ook een bestuur komen.

Voor dit doel werden de ouders gepolst of zij deze functie konden invullen aangezien de “oprichters” zelf graag mee wilde spelen en dit niet toegestaan is als je in het bestuur zit.

Uiteraard heb ik dit aanvaard en doe dit sinds de oprichting van de stichting in 2015. Aangezien we een kleine stichting zijn vervullen de bestuursleden diverse functies.

Zo ben ik ook verantwoordelijk voor het decor. Dit kan ik uiteraard niet zonder hulp van andere (bestuurs)leden.

We gaan nu het 5e  seizoen in en aangezien het onze 1e jubileumjaar is pakken we groots uit met…3 Musketiers, de musical! Aangezien we al jaren zeer enthousiaste (nieuwe) leden hebben zal dit weer een spetterende show worden! We hopen dan ook op volle zalen!

Ik hoop dat uw enthousiasme is opgewekt en ons door welke vorm dan ook zult ondersteunen want zonder u kunnen we niet bestaan!

Penningmeester

Mijn naam is Tino Vos en ik kan NIET zingen, dansen en toneelspelen, maar ik heb wel verstand van centjes.

Ik ben vorig jaar gestopt met werken en mijn hobby’s zijn o.a. drummen, golfen en vakantie vieren. Ik heb al jaren een binding met de Stichting  MusicAll Spijkenisse vanwege het feit dat mijn dochter (Ilona) vanaf het begin meespeelt, wij als “vriend” de stichting sponsoren (zouden meer mensen moeten doen!) en ik heb het afgelopen jaar ook mee geholpen de decors te bouwen. Ik ben er dus langzaam ingezogen en toen er een nieuwe penningmeester gezocht werd heb ik me laten verleiden om dit per 1 juli 2019 op mij te nemen. Mijn doel is de administratie verder te professionaliseren om het bestuur op elk moment een actueel inzicht te kunnen geven in de werkelijke- en te verwachten kosten, waarbij tevens het budget permanent geüpdatet wordt. Ik heb inmiddels wat inzicht gekregen in het budget voor komende productie en ben geschrokken van het bedrag (enkele tienduizenden euro’s!) dat nodig is om twee keer per jaar een voorstelling te kunnen opvoeren. Om dit geld bijeen te brengen vergt jaarlijks een grote inspanning en hoge mate van creativiteit. Hierbij speelt niet alleen het bestuur een actieve rol, maar ook van leden wordt een actieve/creatieve bijdrage verwacht in het werven van inkomsten. Ik zie dit als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Gebruik bijvoorbeeld SponsorKliks als u iets besteld (de link staat op de website). Dit is “gratis geld” dat wij goed kunnen gebruiken en het is voor u een kleine moeite. En enthousiasmeer bijvoorbeeld je omgeving om ook eens te komen kijken, want het niveau wordt jaarlijks hoger. Vanwege het jubileumjaar en de wens om een geweldige voorstelling neer te zetten, wordt het een enorme uitdaging om het budget rond te krijgen. Ik ga in ieder geval als nieuwbakken bestuurslid mijn uiterste best doen om de ‘3 Musketiers’ in “zwarte cijfers” te laten eindigen en hoop van harte dat iedereen daar een bijdrage aan levert. 

Algemeen Bestuurslid

Mijn naam is Astrid de Rijke en ik ben algemeen bestuurslid.

Ik houd mij o.a. bezig met het decor en de kostuums. Ik ben door dochterlief gevraagd om aan het bestuur deel te nemen, zodat zij en medeoprichter Laurens actief mogen deelnemen aan de musical.  Daarop antwoordde ik: ‘tuurlijk’! Onwetend wat er allemaal bij zo’n stichting komt kijken (weet niet wat dan mijn antwoord was geweest), maar na 5 jaar hebben wij (en ikzelf) een hoop bijgeleerd en zijn we nog steeds lerende. Inmiddels hebben wij een hele fijne, enthousiaste en betrokken groep leden. We hebben echte diehards die vanaf het begin al meedoen, maar ook nieuwe leden die met open armen worden ontvangen. Gelukkig hoeven wij ons niet bezig te houden met de artistieke invulling van de musical en hebben we hiervoor een heel bekwaam Artistiek Team voor! Zij zijn degene die o.a. de rolverdeling op zich nemen. Ik ben heel blij dat wij daar geen zeggenschap in hebben, anders was ik nog veel grijzer geweest. Ik hoop dat we een spetterende voorstelling tegemoet gaan en heb er nu al zin in!