All Shook Up: dirigent Freek Dicke

Spijkenisse – Op 15 en 16 juni brengt Musicall Spijkenisse haar derde musical: All Shook Up.

Dit is een musical voor jong en oud. Naast het komische verhaal dat deze musical brengt, zit hij ook vol met de grootste hits van Elvis Presley. Uiteraard in een aangepast jasje.

Musicall Spijkenisse heeft Freek Dicke ingehuurd als dirigent. Freek is geen onbekende aangezien hij al vanaf de eerste musicalproductie van Musicall Spijkenisse bij de uitvoeringen betrokken is. ‘Ik ken ze overigens al vanuit de tijd van het Centrum voor de Kunsten.’ In 2015 was Aida de laatste musical die het Centrum voor de Kunsten uitvoerde. In dat jaar hield de muziekschool oude stijl op te bestaan. ‘Ik ben in 1982 begonnen bij de toenmalige Stoep’, blikt Freek terug die bij de reorganisatie met vervroegd pensioen is gegaan, maar niet stil kan zitten.

Freek heeft de muziek herschreven naar de in het orkest aanwezige instrumenten. ‘Ik zou nog wel graag wat koper in het orkest hebben’, geeft hij aan. De 12 orkestleden repeteren wekelijks en af en toe is er een repetitie met het koor. ‘Je ziet dat in de loop der jaren de koorleden enorm gegroeid zijn’, zegt Freek. ‘Er is een duidelijke muzikale verbetering zichtbaar. Wat dat betreft vind ik het een goed initiatief dat ze doorgegaan zijn met het zingen van musicals.’

Bron: https://www.grootnissewaard.nl/nieuws/actueel/82124/all-shook-up-dirigent-freek-dicke-

Foto: René Bakker www.Foto-OK.nl