Meedoen?

Ben jij ook enthousiast geworden om mee te doen met een productie van MusicAll Spijkenisse? Hieronder lees je alles over audities, repetities, voorstellingen en andere dingen waar je mee te maken krijgt. Heb je nog vragen? Vul dan het contactformulier in!

Seizoen 2023/2024

Na het succes van de musical ‘9 to 5’ zijn wij alweer klaar voor het volgende avontuur. Volgend jaar zullen wij op de planken staan met de swingende musical de ‘The Prom’. Met onweerstaanbare muziek, een hartverwarmend verhaal en verrukkelijke humor!

 

Helaas is je inschrijven voor de audities niet meer mogelijk. Maar we hopen jou zeker te zien bij de voorstellingen en wie weet zien we jou bij de auditie van het volgende seizoen!

 

Volg onze socials om op de hoogte gehouden te worden. 

Zij doen al mee!

Veelgestelde vragen

Iedereen vanaf 16 jaar kan zich inschrijven voor de audities. Ook als je geen ervaring hebt en het je gewoon leuk lijkt om mee te doen. De audities zijn meestal begin oktober. Na de audities bepaalt het Artistieke Team wie uiteindelijk meedoen met de productie. Daarna begint het echte repetitieproces.

Je doet auditie voor een productie. Als je je aanmeldt krijg je het auditiemateriaal toegestuurd. Meestal moet je voor de auditie een stuk tekst van een scène leren en een liedje voorbereiden. De auditie bestaat dan uit 3 delen: spel, zang en dans. Nadat alle auditanten zijn geweest gaan de regisseur, zangcoach en choreograaf overleggen wie mogen meedoen met de productie. Eventueel is er nog een tweede auditieronde voordat bekendgemaakt wordt wie welke rol in het stuk zal vervullen.

Nadat de voorstellingen zijn geweest, wordt bekendgemaakt wat de titel van de nieuwe productie wordt. Dit wordt openbaar gemaakt via de website en de social media kanalen. Vervolgens kun je je inschrijven via een inschrijfformulier. Daarna word je via e-mail op de hoogte gehouden van het auditiemateriaal en de auditietijden.

Het proces loopt ongeveer van oktober tot en met juni. We repeteren op donderdagavond van 19:00 tot 22:00 onder leiding van professionele docenten. We maken gebruik van de theaterzaal, danszaal en muziekstudio’s van het Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse. Het CvdK ligt in het stadscentrum van Spijkenisse en is goed bereikbaar, ook met het OV. Af en toe zijn er extra repetities in het weekend, dat wordt natuurlijk lang genoeg van tevoren bekendgemaakt. De voorstellingen zijn in juni en we treden op in de Grote Zaal van Theater de Stoep, ook in Spijkenisse.

We repeteren in het Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse. Het adres van CvdK is Nieuwstraat 83, 3201 EE Spijkenisse. De voorstellingen zijn in Theater de Stoep. Het adres van het theater is Theaterplein 1, 3201 DH Spijkenisse.

Het allerbelangrijkste is dat je enthousiast bent om mee te doen! Maar er wordt natuurlijk wel iets meer van je verwacht. Je bent vrijwel altijd aanwezig en komt goed voorbereid naar repetities. Je hebt je teksten geleerd, liedjes geoefend en dansen herhaald. Als je dat lastig vindt is er altijd iemand die je kan helpen, bijvoorbeeld je buddy. Buiten de repetities draag je je steentje bij en één van commissies (website, social media, PR, decor, kostuums of gezelligheid).

Ja, tijdens de voorstellingen wordt de live muziek verzorgd door het musicalorkest onder leiding van Freek Dicke. Het orkest repeteert in de periode voorafgaand aan de voorstellingen één keer per week. Wat later in het repetitieproces gaan de spelers ook samen met het orkest repeteren om ervoor te zorgen dat iedereen goed op elkaar is ingespeeld. Ook als je interesse hebt om mee te doen met het orkest kan je contact met ons opnemen, dan sturen wij je door naar Freek.

We willen ervoor zorgen dat iedereen een eigen zender heeft tijdens de voorstellingen. Verder kun je je voorstellen dat er kosten worden gemaakt voor dingen als zaalhuur, professionele docenten en theatertechnici, auteursrechten, kostuums, decor en promotiematerialen. De stichting heeft niet als doel om wist te maken, maar er moet dus wel betaald worden voor de auditie en productie. Samen zijn die kosten ongeveer 400 euro. De auditiekosten zijn rond de 20 euro.