Wie zijn wij?

MusicAll Spijkenisse is een musicalvereniging in Spijkenisse. De repetities vinden plaats in het Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse. We repeteren iedere vrijdagavond, van oktober tot juni. Jaarlijks spelen wij een grote musical in theater De Stoep in Spijkenisse in de grote zaal. Wij spelen de voorstellingen normaal gesproken twee keer. Daarnaast geven we ook losse optredens voor sponsors, en hebben we een Kerstkoor dat ieder jaar in december Christmas Carols zingt op kerstmarkten.

Wil je meedoen? Klik dan op ‘Meedoen’. Wil je geld doneren of sponsoren? Kijk dan onder ‘Steun Ons’. Heb je nog andere vragen of wil je contact met ons opnemen? Zie ‘Contact

Producties

In 2016 speelde MusicAll Spijkenisse haar eerste voorstelling. Destijds nog met een kleine cast en weinig mannen. De perfecte musical voor die bezetting was Bad Girls. Bad Girls werd goed ontvangen door het publiek, en MusicAll Spijkenisse groeide. In de jaren die volgden heeft MusicAll Spijkenisse ieder jaar in juni een andere musical neergezet, steeds met een grotere cast. MusicAll Spijkenisse heeft na Bad Girls achtereenvolgens Petticoat, All Shook Up en Anything Goes gespeeld. In ons lustrumjaar 2020 zouden we 3 Musketiers, de musical spelen. Helaas is ons jubileumjaar door het coronavirus niet gelopen zoals gepland. In 2021 hebben we toch kunnen genieten van de muziek uit 3 Musketiers, de musical en de vier voorgaande musicals in “Musicall in Concert”. Meer weten over onze producties? Kijk dan hier.

In 2022 keerden we terug in het theater met Shrek, de musical, en het was een groot succes. We werken inmiddels hard aan onze nieuwe productie  ‘The Prom’ de musical.

Artistiek Team

Roman Brasser

Regisseur

Roman Brasser (Krommenie, 1994) is in 2017 afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten/Academie voor Theater en Dans. Na zijn opleiding speelde hij o.a. in de voorstellingen Mozarts Zauberflöte – the next generation van de Theateralliantie en Opera2day, OustFaust van Het Nationale Theater, Scrooge van het Wilminktheater Enschede, De Alex Klaasen Revue – Showponies I & II van More Theaterproducties, IMMENS van Theater Utrecht, Oorlogsvrouwen van Compagnie Karina Holla, A Chorus Line van De Graaf & Cornelissen Entertainment en Ciske de Rat van Stage Entertainment. Op tv was hij o.a. te zien in de films en series PATTY, Spangas de Campus, Petticoat, Get Lost en Walibi.

 

Ook heeft hij als choreograaf gewerkt bij o.a. Wat vreet er aan Donnie Druif van MaxTak, De Wondersokken van de Koningsdochter van Werkplaats Walhalla, De Schippers van de Kameleon van Homemade productions, Single Camping van Bos Theaterproducties en The Bridges of Madison County van OpusOne.

Daarnaast staat hij met zijn eigen voorstellingen YOURS en HEIDAGEN (samen met Laurien van Rijswijk) in schouwburgen en op festivals.

LISA VAN DEN BURG

Choreograaf

Lisa van den Burg studeerde in 2019 af van de opleiding Jazz- Musicaldans (Urban Contemporary) aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens haar opleiding danste en zong ze in verschillende stukken van choreografen/makers en maakte veel eigen werk waarin ze dans, zang en spel combineerde (lessen/coaching van o.a. Melise de Winter, Chiara Re, Roel van Kerkhoven, Marco Braam & Ad van Dijk). Tijdens haar stagejaar danste ze in een productie van Holland Opera en speelde ze mee in ‘The Elephant Man’ van Affolter producties, waarin ze ook de rol van dance captain vervulde en bijdroeg aan de choreografie. In 2020 choreografeerde ze ‘Shrek the Musical Junior’ bij Platform C – Muziek- en Theaterschool Amstelveen en werkte ze als choreograaf mee aan ‘Vietnam’ van Homemade Productions. 

 

Naast choreograferen en doceren verdiepte Lisa zich in theaterwetenschappen en ronde in 2023 de master Contemporary Theatre, Dance and Dramaturgy af aan de Universiteit Utrecht. In haar masterscriptie onderzocht ze de relatie tussen dramaturgie, dans en muziek. Op dit moment combineert Lisa werkzaamheden als dramaturg (Niek Wagenaar’s Nymphs, Evelien Jansen, Alienated Performance Art & Anne Suurendonk – Danstheater AYA), choreograaf (Vocal Group Studio Voices & MusicAll Spijkenisse), productieassistent (DOX) en docent (Scholen in de Kunst Amersfoort) waarin een combinatie van muziek en dans nog altijd centraal staat.

Anne Aerts

Zang Coach

Mijn naam is Anne Aerts en ik zal het komende seizoen bij MusicAll Spijkenisse aan de slag gaan als vocal coach. Ik ben opgeleid aan Codarts, het conservatorium in Rotterdam, in de richting Muziektheater en aan The Royal Academy of Music, in Londen, in de richting Musical Theatre. Tijdens en na mijn opleiding volgde ik zanglessen van o.a. Antoinette Kouwenberg, Alberto ter Doest, Mary Hammond, Anne-Marie Speed en Jimmy Hutchinson. Naast de uitvoerende kant van het vak heb ik tijdens mijn opleiding ook mijn lesbevoegdheid behaald.


Na het afronden van de opleiding was ik te zien in o.a. West Side Story van het Concertgebouw en maak ik deel uit van Theatergroep Blender waarmee we muziektheatervoorstellingen maken en spelen. Daarnaast speel en maak ik eigen solovoorstellingen zoals ‘Man in the Moon’. Ook was ik te zien als Athene in de voorstelling Isadora van Kunstklank.

Hiernaast ben ik werkzaam als zangdocente en ben ik werkzaam (geweest) als vocal coach bij verschillende (amateur)producties zoals Het Augustijns Theater, Theatergroep Spot, MusiQal en Henk Speelt.

Bestuur

Peter de Rijke

Voorzitter

Mijn naam is Peter de Rijke en ik ben de voorzitter van Stichting MusicAll Spijkenisse. Toen mijn dochter en haar goede musical vriend, Laurens Sanders, na de uitvoering van Aida, wat tevens de laatste musical onder de vlag van Centrum van de Kunst te Spijkenisse in 2015 zou zijn, het idee hadden om een eigen musicalstichting te beginnen wisten we nog niet wat hier allemaal bij kwam kijken. Naarmate zij verder in dit proces kwamen en al heel veel geregeld hadden, bijvoorbeeld het theater De stoep, het orkest, de leden, oefenruimtes en wat er verder nog bij komt kijken, moest er uiteraard ook een bestuur komen.

Voor dit doel werden de ouders gepolst of zij deze functie konden invullen aangezien de “oprichters” zelf graag mee wilde spelen en dit niet toegestaan is als je in het bestuur zit. Uiteraard heb ik dit aanvaard en doe dit sinds de oprichting van de stichting in 2015. Aangezien we een kleine stichting zijn vervullen de bestuursleden diverse functies. Zo ben ik ook verantwoordelijk voor het decor. Dit kan ik uiteraard niet zonder hulp van andere (bestuurs)leden. 

 

We gaan nu het 5e seizoen in en aangezien het onze 1e jubileumjaar is pakken we groots uit met…3 Musketiers, de musical! Aangezien we al jaren zeer enthousiaste (nieuwe) leden hebben zal dit weer een spetterende show worden! We hopen dan ook op volle zalen!

 

Ik hoop dat uw enthousiasme is opgewekt en ons door welke vorm dan ook zult ondersteunen want zonder u kunnen we niet bestaan!

Tino Vos

Penningmeester

Mijn naam is Tino Vos en ik kan NIET zingen, dansen en toneelspelen, maar ik heb wel verstand van centjes.

 

Ik ben in 2018 gestopt met werken en mijn hobby’s zijn o.a. drummen, golfen, wijnen en vakantie vieren. Ik heb al jaren een binding met de Stichting MusicAll Spijkenisse vanwege het feit dat mijn dochter (Ilona) vanaf het begin meespeelt, wij als “vriend” de stichting sponsoren (zouden meer mensen moeten doen!) en ook heb ik meegeholpen de decors te bouwen. Ik ben er dus langzaam ingezogen en toen er een nieuwe penningmeester gezocht werd heb ik me laten verleiden om dit per 1 juli 2019 op mij te nemen. Mijn doel is de administratie verder te professionaliseren om het bestuur en kernteam op elk moment een actueel inzicht te kunnen geven in de werkelijke- en te verwachten kosten, waarbij tevens het budget permanent geüpdatet en bewaakte wordt. Ik heb inmiddels inzicht gekregen in het budget dat benodigd is voor een musicalproductie en ben geschrokken van het bedrag (> € 40.000,-) dat nodig is om twee avonden per jaar een voorstelling te kunnen opvoeren in het prachtige theater De Stoep.

 

Dit bedrag bijeen te kunnen brengen vergt jaarlijks een grote inspanning van de commissie fondsenwerving en hoge mate van creativiteit. Hierbij speelt niet alleen het bestuur een actieve rol, maar ook van leden wordt een actieve/creatieve bijdrage verwacht in het werven van inkomsten. Ik zie inkomstenwerving als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Gebruik bijvoorbeeld SponsorKliks als u iets besteld. Dit is “gratis geld” dat wij goed kunnen gebruiken en het is voor u een kleine moeite. En enthousiasmeer bijvoorbeeld je omgeving om ook eens te komen kijken of om “vriend” van onze mooie stichting te worden, want het niveau wordt jaarlijks hoger. Elk jaar is het weer een enorme uitdaging om het budget rond te krijgen. Ik ga in ieder geval als nieuwbakken bestuurslid mijn uiterste best doen om elke musical in “zwarte cijfers” te laten eindigen en hoop van harte dat iedereen daar een bijdrage aan levert.

Astrid de Rijke

Algemeen Bestuurslid

Mijn naam is Astrid de Rijke en ik ben algemeen bestuurslid. Ik houd mij o.a. bezig met het decor en de kostuums. Ik ben door dochterlief gevraagd om aan het bestuur deel te nemen, zodat zij en medeoprichter Laurens actief mogen deelnemen aan de musical. Daarop antwoordde ik: ‘tuurlijk’! Onwetend wat er allemaal bij zo’n stichting komt kijken (weet niet wat dan mijn antwoord was geweest), maar na 5 jaar hebben wij (en ikzelf) een hoop bijgeleerd en zijn we nog steeds lerende. Inmiddels hebben wij een hele fijne, enthousiaste en betrokken groep leden. We hebben echte diehards die vanaf het begin al meedoen, maar ook nieuwe leden die met open armen worden ontvangen. 

 

Gelukkig hoeven wij ons niet bezig te houden met de artistieke invulling van de musical en hebben we hiervoor een heel bekwaam Artistiek Team voor! Zij zijn degene die o.a. de rolverdeling op zich nemen. Ik ben heel blij dat wij daar geen zeggenschap in hebben, anders was ik nog veel grijzer geweest. Ik hoop dat we een spetterende voorstelling tegemoet gaan en heb er nu al zin in!

Orkest

Veel leden van stichting MusicAll Spijkensse kennen ons orkest al langer, zelfs al voordat de stichting bestond. Nieuwe leden misschien nog niet. Daarom vertelt het orkest graag iets over zichzelf en haar geschiedenis.

In 1993 werd, voor een theaterproductie van ‘De Getemde Feeks’, vanuit het Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse een popband opgericht. Toenmalig dirigent Freek Dicke begon met een paar muzikanten van allerlei verschillende niveaus. Freek schreef de partijen naar ieders kunnen, zodat iedereen mee kon doen. Dat sloot perfect aan op de insteek: leren samenspelen, leren van elkaar en vooral heel veel plezier hebben. Deze popband is, met de toevoeging van blazers, in de loop van de jaren uitgegroeid tot het musicalorkest wat zich in 2016 heeft aangesloten bij de stichting MusicAll Spijkenisse. Momenteel bestaat het orkest uit houtblazers (dwarsfluit, klarinet, hobo, saxofoons), koperblazers (trompet, trombone), toetsen, (bas)gitaren, drums en percussie. Naast de samenwerking met (de voorloper van) stichting MusicAll Spijkenisse heeft het orkest in de loop van de jaren ook met andere theatergezelschappen gespeeld, voorbeelden hiervan zijn ‘De Straatvlinders’ uit Rotterdan en stichting MuBo uit de Duin- en Bollenstreek. Hiermee zijn onder andere producties van Jungle Book, Peter Pan, Jane Eyre, Aïda en West Side Story neergezet.

 

Het orkest bestaat uit amateurmuzikanten van verschillende niveaus, die het goed met elkaar kunnen vinden, respect hebben voor elkaar, en iedere week samenkomen voor de lol in het maken van muziek. Tijdens de repetities wordt veel gelachen en omdat we de laatste jaren samenspelen met een hele vaste kern van mensen, zijn we sneller op elkaar ingespeeld. Hierdoor blijft er op de repetities meer tijd over om beter naar elkaar te luisteren, en écht muziek te gaan maken. Dit komt de kwaliteit ieder jaar weer een stukje ten goede.

 

In 2023 heeft dirigent Freek Dicke het stokje, na 30 jaar, overgedragen aan Sjors Both. In het gedachtegoed van hetgeen Freek heeft neergezet schrijft ook Sjors de partijen naar de mensen toe, zodat iedereen een uitdagende partij heeft, zonder dat het overweldigend wordt. De band tussen de muzikanten onderling is hecht, en er is in al die jaren al veel lief en leed gedeeld. Als orkest zijn we dan ook ontzettend trots dat we nog steeds kunnen bijdragen aan de échte live-ervaring die stichting MusicAll Spijkenisse met haar producties weet neer te zetten. En we hopen dat nog vele jaren, met een enthousiaste club mensen, te blijven doen.

Inzet leden

We zijn een stichting voor en door onze leden. Om tot het beste resultaat te komen voor zowel de voorstelling als de sfeer, de website en de socials, worden alle leden sinds 2019 in een commissie naar keuze ingedeeld. Alle leden dragen zo hun steentje bij, op weg naar de voorstelling. Op dit moment zijn er de volgende commissies:

 

  • Decor – verantwoordelijk voor het organiseren en bouwen van het decor
  • Kostuums – verantwoordelijk voor het organiseren van kostuums
  • Promotie – verantwoordelijk voor enerzijds de promotie van de voorstelling, en anderzijds het zoeken naar andere mogelijkheden om geld binnen te krijgen, zoals subsidies en
  • voorstellingen op aanvraag
  • Social media – verantwoordelijk voor het bijhouden van de social media-accounts, het maken van de vlogs en het organiseren van de voorstelrondjes van de castleden
  • Website – verantwoordelijk voor het bijwerken en aanpassen van de website
  • Gezelligheid – verantwoordelijk voor het organiseren van een groepsuitje en andere gezelligheid voor de castleden

 

Alle commissies hebben een commissaris, die hoofdverantwoordelijk is voor het reilen en zeilen binnen de commissies.


De commissies zijn een manier om alle leden bij de stichting te betrekken. Daarnaast werkt MusicAll Spijkenisse ook met een buddy-systeem. Alle castleden zijn gekoppeld aan een ander castlid, een zogenoemde buddy. De buddy’s zorgen ervoor dat ze samen oefenen indien nodig en voor elkaar opletten als de ander niet bij een repetitie kan zijn. Op deze manier zijn alle castleden aan iemand gekoppeld, en heeft iedereen altijd iemand om op terug te vallen.