Wie zijn wij?

MusicAll Spijkenisse is een musicalvereniging in Spijkenisse. De repetities vinden plaats in het Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse. We repeteren iedere vrijdagavond, van oktober tot juni. Jaarlijks spelen wij een grote musical in theater De Stoep in Spijkenisse in de grote zaal. Wij spelen de voorstellingen normaal gesproken twee keer. Daarnaast geven we ook losse optredens voor sponsors, en hebben we een Kerstkoor dat ieder jaar in december Christmas Carols zingt op kerstmarkten.

Wil je meedoen? Klik dan op ‘Meedoen’. Wil je geld doneren of sponsoren? Kijk dan onder ‘Steun Ons’. Heb je nog andere vragen of wil je contact met ons opnemen? Zie ‘Contact

Lustrum

In 2016 speelde MusicAll Spijkenisse haar eerste voorstelling. Destijds nog met een kleine cast en weinig mannen. De perfecte musical voor die bezetting was Bad Girls. Bad Girls werd goed ontvangen door het publiek, en MusicAll Spijkenisse groeide. In de jaren die volgden heeft MusicAll Spijkenisse ieder jaar in juni een andere musical neergezet, steeds met een grotere cast. MusicAll Spijkenisse heeft na Bad Girls achtereenvolgens Petticoat, All Shook Up en Anything Goes gespeeld. Zie ook Producties. Dit jaar, 2020, is het vijfde jaar en zou de vijfde voorstelling gespeeld worden. Een jubileum!

 

Om het jubileum goed te vieren, zou MusicAll Spijkenisse groots uitpakken in 2020. In juni 2020 stond er een grootste musical gepland: Drie Musketiers, De Musical, met een grote cast van meer dan dertig spelers. Voor deze musical heeft een deel van de cast ook schermlessen gekregen, zodat de vechtscènes goed op toneel komen te staan. Ook stond er voor september 2020 een jubileumvoorstelling gepland, met flashbacks naar 5 jaar MusicAll Spijkenisse. Helaas hebben we door het coronavirus de uitvoering van Drie Musketiers, De Musical moeten verplaatsen tot nader order. Voor de jubileumvoorstelling is op dit moment nog geen nieuwe datum geprikt. Wel is bekend dat deze zal plaatsvinden ná januari 2021.

 

Helaas is ons jubileumjaar door het coronavirus niet gelopen zoals gepland, maar in 2021 gaan we er alsnog een feestje van maken.

Artistiek Team

Ferry Spigt

Regisseur

Na het afronden van de Pabo volgde Ferry een jaar lessen op theaterschool ‘De Trap’, Amsterdam en rondde hij de HKU af. Hier studeerde hij in 2011 af als docerend theatermaker. Na zijn afstuderen speelde zijn afstudeervoorstelling op het Musho festival, Durban en het FITUC festival, Casablanca. Hier won zijn voorstelling prijzen voor ‘beste regie’ en ‘beste spel’. In Zuid Afrika maakte hij i.s.m. theatergroep Umsindo de voorstelling ‘After tears’ die in township Umlasi speelde.


Daarnaast maakt hij voorstellingen met verschillende doelgroepen. Zo regisseerde hij o.a. ‘Voor wie er nog te vrezen valt’ dat speelde op het Café theaterfestival Utrecht waarmee hij de prijs won voor ‘beste voorstelling’ en ‘meest veelbelovende theatermaker’, hij maakte ‘De Aftrap’, een locatieproject met professionals en spelers van verschillende voetbalclubs dat door heel Nederland speelde en was hij een aantal jaar verbonden aan Theater Totaal, een theaterwerkplaats voor mensen met een beperking.


De laatste jaren was hij verbonden aan de theatergroep van studentenvereniging Quintus, Leiden waarbij hij drie musicals regisseerde, waaronder een locatieproject in de Hooglandse kerk in Leiden. Op dit moment is hij artistiek leider van TG Locals, een Rotterdams jeugdtheatergezelschap waarmee hij voorstellingen maakt en speelt door heel Nederland.

Kelly van der Wal

Choreograaf

Mijn naam is Kelly van der Wal en dit seizoen start ik als choreograaf bij MusicAll Spijkenisse!

Na mijn dansopleiding te hebben afgerond heb ik gewerkt als danseres voor een Libanese zangeres, waarmee ik in veel verschillende landen heb mogen optreden.


Daarnaast heb ik gewerkt als freelance danseres voor ‘The Elvis Tribute Show’ in Ahoy, voor de ‘Foute Party’ van Qmusic en voor ‘Holland Flower Park’ in China.

 

Na een aantal jaren in het vak als danseres ben ik mij ook gaan focussen op zang en choreografie en ging ik aan de slag als zangeres en choreograaf voor verschillende shows en musicals in attractiepark Duinrell.Ook zing ik sinds januari 2019 in een Vintage Vocalgroup genaamd ‘The Key Sisters’, waar ik ook de choreografieën voor verzorg.

 

Als choreograaf voor MusicAll Spijkenisse ga ik weer een nieuwe uitdaging aan en ik kan niet wachten om te beginnen! Ik heb er zin in!

Anne Aerts

Zang Coach

Mijn naam is Anne Aerts en ik zal het komende seizoen bij MusicAll Spijkenisse aan de slag gaan als vocal coach. Ik ben opgeleid aan Codarts, het conservatorium in Rotterdam, in de richting Muziektheater en aan The Royal Academy of Music, in Londen, in de richting Musical Theatre. Tijdens en na mijn opleiding volgde ik zanglessen van o.a. Antoinette Kouwenberg, Alberto ter Doest, Mary Hammond, Anne-Marie Speed en Jimmy Hutchinson. Naast de uitvoerende kant van het vak heb ik tijdens mijn opleiding ook mijn lesbevoegdheid behaald.


Na het afronden van de opleiding was ik te zien in o.a. West Side Story van het Concertgebouw en maak ik deel uit van Theatergroep Blender waarmee we muziektheatervoorstellingen maken en spelen. Daarnaast speel en maak ik eigen solovoorstellingen zoals ‘Man in the Moon’. Ook was ik te zien als Athene in de voorstelling Isadora van Kunstklank.

Hiernaast ben ik werkzaam als zangdocente en ben ik werkzaam (geweest) als vocal coach bij verschillende (amateur)producties zoals Het Augustijns Theater, Theatergroep Spot, MusiQal en Henk Speelt.

Bestuur

Peter de Rijke

Voorzitter

Mijn naam is Peter de Rijke en ik ben de voorzitter van Stichting MusicAll Spijkenisse. Toen mijn dochter en haar goede musical vriend, Laurens Sanders, na de uitvoering van Aida, wat tevens de laatste musical onder de vlag van Centrum van de Kunst te Spijkenisse in 2015 zou zijn, het idee hadden om een eigen musicalstichting te beginnen wisten we nog niet wat hier allemaal bij kwam kijken. Naarmate zij verder in dit proces kwamen en al heel veel geregeld hadden, bijvoorbeeld het theater De stoep, het orkest, de leden, oefenruimtes en wat er verder nog bij komt kijken, moest er uiteraard ook een bestuur komen.

Voor dit doel werden de ouders gepolst of zij deze functie konden invullen aangezien de “oprichters” zelf graag mee wilde spelen en dit niet toegestaan is als je in het bestuur zit. Uiteraard heb ik dit aanvaard en doe dit sinds de oprichting van de stichting in 2015. Aangezien we een kleine stichting zijn vervullen de bestuursleden diverse functies. Zo ben ik ook verantwoordelijk voor het decor. Dit kan ik uiteraard niet zonder hulp van andere (bestuurs)leden. 

 

We gaan nu het 5e seizoen in en aangezien het onze 1e jubileumjaar is pakken we groots uit met…3 Musketiers, de musical! Aangezien we al jaren zeer enthousiaste (nieuwe) leden hebben zal dit weer een spetterende show worden! We hopen dan ook op volle zalen!

 

Ik hoop dat uw enthousiasme is opgewekt en ons door welke vorm dan ook zult ondersteunen want zonder u kunnen we niet bestaan!

Tino Vos

Penningmeester

Mijn naam is Tino Vos en ik kan NIET zingen, dansen en toneelspelen, maar ik heb wel verstand van centjes.


Ik ben vorig jaar gestopt met werken en mijn hobby’s zijn o.a. drummen, golfen en vakantie vieren. Ik heb al jaren een binding met de Stichting MusicAll Spijkenisse vanwege het feit dat mijn dochter (Ilona) vanaf het begin meespeelt, wij als “vriend” de stichting sponsoren (zouden meer mensen moeten doen!) en ik heb het afgelopen jaar ook mee geholpen de decors te bouwen. Ik ben er dus langzaam ingezogen en toen er een nieuwe penningmeester gezocht werd heb ik me laten verleiden om dit per 1 juli 2019 op mij te nemen. Mijn doel is de administratie verder te professionaliseren om het bestuur op elk moment een actueel inzicht te kunnen geven in de werkelijke- en te verwachten kosten, waarbij tevens het budget permanent geüpdatet wordt. Ik heb inmiddels wat inzicht gekregen in het budget voor komende productie en ben geschrokken van het bedrag (enkele tienduizenden euro’s!) dat nodig is om twee keer per jaar een voorstelling te kunnen opvoeren. 

 

Om dit geld bijeen te brengen vergt jaarlijks een grote inspanning en hoge mate van creativiteit. Hierbij speelt niet alleen het bestuur een actieve rol, maar ook van leden wordt een actieve/creatieve bijdrage verwacht in het werven van inkomsten. Ik zie dit als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Gebruik bijvoorbeeld SponsorKliks als u iets besteld (de link staat op de website). Dit is “gratis geld” dat wij goed kunnen gebruiken en het is voor u een kleine moeite. En enthousiasmeer bijvoorbeeld je omgeving om ook eens te komen kijken, want het niveau wordt jaarlijks hoger. Vanwege het jubileumjaar en de wens om een geweldige voorstelling neer te zetten, wordt het een enorme uitdaging om het budget rond te krijgen. Ik ga in ieder geval als nieuwbakken bestuurslid mijn uiterste best doen om de ‘3 Musketiers’ in “zwarte cijfers” te laten eindigen en hoop van harte dat iedereen daar een bijdrage aan levert

Astrid de Rijke

Algemeen Bestuurslid

Mijn naam is Astrid de Rijke en ik ben algemeen bestuurslid. Ik houd mij o.a. bezig met het decor en de kostuums. Ik ben door dochterlief gevraagd om aan het
bestuur deel te nemen, zodat zij en medeoprichter Laurens actief mogen deelnemen aan de musical. Daarop antwoordde ik: ‘tuurlijk’! Onwetend wat er allemaal bij zo’n stichting komt kijken (weet niet wat dan mijn antwoord was geweest), maar na 5 jaar hebben wij (en ikzelf) een hoop bijgeleerd en zijn we nog steeds lerende. Inmiddels hebben wij een hele fijne, enthousiaste en betrokken groep leden. We hebben echte diehards die vanaf het begin al meedoen, maar ook nieuwe leden die met open armen worden ontvangen. 

 

Gelukkig hoeven wij ons niet bezig te houden met de artistieke invulling van de musical en hebben we hiervoor een heel bekwaam Artistiek Team voor! Zij zijn degene die o.a. de rolverdeling op zich nemen. Ik ben heel blij dat wij daar geen zeggenschap in hebben, anders was ik nog veel grijzer geweest. Ik hoop dat we een spetterende voorstelling tegemoet gaan en heb er nu al zin in!

Orkest

Veel leden van Stichting MusicAll Spijkenisse kennen ons orkest al langer, zelfs al voordat de Stichting bestond. Nieuwe leden misschien nog niet. Daarom vertellen we graag iets over het orkest en haar geschiedenis.

In 1993 is het orkest ontstaan vanuit het Centrum voor de Kunsten. Dirigent Freek Dicke begon met een paar muzikanten van allerlei verschillende niveaus. Freek schreef de partijen naar kunnen, zodat iedereen kon meedoen. Dat was het idee: leren samenspelen en leren van elkaar. En vooral veel plezier hebben. 

 

Het orkest is gedurende de jaren gegroeid, en vanaf 2006 spelen we met een vaste bezetting. In de ritmesectie hebben we drum, bas, 2 gitaristen een piano en een keyboard,  in de blazerssectie 2 klarinetten, 1 saxofoon, 3 dwarsfluiten en 1 blokfluit. We hebben met verschillende theatergezelschappen gespeeld. Het begon bij het Centrum voor de Kunsten en daarna kwamen daar ook Straatvlinders uit Rotterdam en Stichting MuBo uit de Duin- en Bollenstreek bij. We hebben mooie producties neergezet zoals Jungle Book, Peter Pan, Jane Eyre, Scrooge en Aïda. Zeer verschillende voorstellingen, met hele verschillende muziekstijlen, maar overal net zoveel plezier.

Het orkest bestaat uit verschillende amateur muzikanten (en een professionele dirigent), die het goed met elkaar kunnen vinden, respect hebben voor elkaar en iedere week
samenkomen voor de lol in muziek maken. Tijdens de repetities wordt heel wat gelachen en het is voor iedereen een fijne ontspanning. Omdat we de laatste jaren samenspelen met een vaste club mensen, zijn we steeds sneller op elkaar ingespeeld. Daardoor hebben we tijdens de repetities meer tijd om naar elkaar te luisteren, wat de kwaliteit ten goede komt. 

 

Ieder jaar verheugen we ons weer op een nieuwe musical. We spelen ieder genre, jazz, rock, pop, klassiek, en we zijn altijd weer benieuwd wat Freek ons gaat voorschotelen. Hij weet inmiddels precies wie wat kan en hij schrijft daarop de partijen. De band tussen de muzikanten onderling is hecht, we hebben ondertussen al veel lief en leed gedeeld.
We zijn ontzettend trots dat we al voor het vijfde jaar bij MusicAll Spijkenisse spelen. We zien de kwaliteit ieder jaar beter worden en we genieten enorm van de voorstellingen en
het enthousiasme van de spelers. 

Inzet leden

We zijn een stichting voor en door onze leden. Om tot het beste resultaat te komen voor zowel de voorstelling als de sfeer, de website en de socials, worden alle leden sinds 2019 in een commissie naar keuze ingedeeld. Alle leden dragen zo hun steentje bij, op weg naar de voorstelling. Op dit moment zijn er de volgende commissies:

 

  • Decor – verantwoordelijk voor het organiseren en bouwen van het decor
  • Kostuums – verantwoordelijk voor het organiseren van kostuums
  • Promotie – verantwoordelijk voor enerzijds de promotie van de voorstelling, en anderzijds het zoeken naar andere mogelijkheden om geld binnen te krijgen, zoals subsidies en
  • voorstellingen op aanvraag
  • Social media – verantwoordelijk voor het bijhouden van de social media-accounts, het maken van de vlogs en het organiseren van de voorstelrondjes van de castleden
  • Website – verantwoordelijk voor het bijwerken en aanpassen van de website
  • Gezelligheid – verantwoordelijk voor het organiseren van een groepsuitje en andere gezelligheid voor de castleden

 

Alle commissies hebben een commissaris, die hoofdverantwoordelijk is voor het reilen en zeilen binnen de commissies.


De commissies zijn een manier om alle leden bij de stichting te betrekken. Daarnaast werkt MusicAll Spijkenisse ook met een buddy-systeem. Alle castleden zijn gekoppeld aan een ander castlid, een zogenoemde buddy. De buddy’s zorgen ervoor dat ze samen oefenen indien nodig en voor elkaar opletten als de ander niet bij een repetitie kan zijn. Op deze manier zijn alle castleden aan iemand gekoppeld, en heeft iedereen altijd iemand om op terug te vallen.